Verspreidingen - Algemeen

 • Gelden er aangepaste regelingen rondom de feestdagen?

  Ja, tijdens alle officiele feestdagen zijn alle sorteercentra dicht. Houd hier rekening mee met het aanleveren van het drukwrk. 

  Het drukwerk moet uiterlijk vrijdag vóór 12 uur op het sorteercentrum zijn. 

 • Hoe betaal ik mijn order?
  Uw order betaalt u via overboeking of via iDeal. Wij zetten uw verspreiding pas in gang als we uw betaling hebben ontvangen. 
 • Verspreiden wij overal in Nederland?
  Wij verspreiden uw folder door geheel Nederland. Dit doen we in samenspraak met diverse verspreidbureaus. Zo blijft u altijd één aanspreekpunt houden vanaf het maken van een verspreidplan tot het plaatsen van de order. 
 • Waar kan ik mijn bezorgklachten melden?
  Bezorgklachten dienen schriftelijk via e-mail (info@uwhuisaanhuisfolders.nl) doorgegeven te worden. Uitsluitend klachten die voorzien zijn van postcode en huisnummer én binnen 3 werkdagen na verspreiding zijn aangemeld, worden door ons in behandeling genomen. Deze bezorgklachten worden gecontroleerd door onze bezorgmanagers. Van deze bevindingen wordt u op de hoogte gehouden. 


 • Wat is de prijs voor het verspreiden van mijn reclamefolder?
  Wij verspreiden uw folder al vanaf € 28,95 per 1000 stuks. De prijs is sterk afhankelijk van een aantal criteria:
  - het type verspreiding (ongeseald, geseald of separaat ongeseald)
  - de totale oplage van het verspreidgebied
  - het gewicht van de folder

  Bekijk onze tarieven! 


 • Worden er ook periodieke controles uitgevoerd?
  Wekelijks worden er periodieke controles uitgevoerd in ons totale verspreidgebied. De bevindingen hiervan worden door onze bezorgmanagers persoonlijk opgenomen met onze bezorg(st)ers. 
 • Zijn er selectiemogelijkheden voor een verspreiding?
  Het is niet mogelijk om gesegmenteerd te verspreiden. 

Verspreidingsspecifieke vragen

 • Geldt er een minimum aantal stuks per verspreiding?
  Per verspreiding hanteren wij een minimum aantal stuks van 10.000 stuks. Op aanvraag kunnen we ook onder de 10.000 stuks verspreiden. Voor verspreidingen onder de 10.000 stuks geldt een tarief van € 36,75 excl. btw per 1000 stuks (minimum orderbedrag: € 100,00 excl. btw). Hierover worden nadien echter geen bezorgklachten aangenomen. 
 • Hoe dient het drukwerk te worden aangeleverd?
  Drukwerk dient gebundeld aangeleverd te worden in gelijke pakken van maximaal 500 exemplaren per pak (maximaal 8 kg per pak/bundel). Pakken drukwerk dienen kruislings gebundeld te worden en kunnen NIET in dozen aangeleverd worden. Het drukwerk dient duidelijk voorzien te zijn van een naam. Bij aanlevering van ongebundeld materiaal volgt een bundeltoeslag.

  Voor meer informatie bekijkt u de aanleverspecificaties. 
 • Waar dient het drukwerk te worden aangeleverd?
  Afhankelijk van het verspreidgebied levert u aan bij één van onze drie seal- en sorteercentra in Nederland. In de opdrachtbevestiging wordt het aanleveradres gecommuniceerd. 
 • Wanneer dient de verspreidopdracht binnen te zijn?
  Dit kan altijd in overleg. Voorkeur is om de verspreidopdracht uiterlijk de dinsdag vóór de uiterste aanleverdatum te ontvangen. Indien u ook het drukwerk door ons laat verzorgen, dient de opdracht eerder geplaatst te worden. Dit in verband met de levertijd van het drukwerk. 

  Nadat de opdracht bij ons binnen is, sturen wij u een opdrachtbevestiging met hierin alle benodigde informatie. 
 • Wanneer dient het drukwerk te worden aangeleverd?
  Het drukwerk dient uiterlijk op vrijdag ruim één gehele week voorafgaand aan de verspreiding, aangeleverd te worden. 
 • Wanneer wordt er verspreid?
  De bezorging vindt plaats van zaterdag t/m dinsdag. De folder zit een plastic sealpakket met andere folders.  

 • Zijn er Algemene Voorwaarden waar ik rekening mee dien te houden?
  Op al onze verspreidingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Bekijk de algemene voorwaarden voor gesealde verspreiding. 

Drukwerk

 • Bedraagt de levertijd van drukwerk altijd 7 werkdagen?
  Nee. Dit kan ook sneller. Doorgaans is de levertijd van drukwerk 7 werkdagen. We kunnen ook drukwerk leveren in 4 werkdagen of zelfs met next day delivery ('s morgens voor 9.00 uur besteld, de volgende dag geleverd). Dit kan alleen op aanvraag en hiervoor geldt een toeslag. 
 • Hoe moet het ontwerpbestand worden aangeleverd?
  Wanneer wij naast de verspreiding ook het drukwerk voor u mogen verzorgen, dient u een correct ontwerpbestand bij ons aan te leveren.

  Hierbij dient u rekening te houden met het volgende:
  • Minimale resolutie 300 dpi of vector
  • Snijmarges. Alle drukwerkbestanden dienen een afloop te hebben van 3 mm
  • Aanleveren in PDF
  Bekijk hier de overige aanleverspecificaties. 
 • Kan ik zelf de oplage voor mijn drukwerk kiezen?
  Ja dat kan. Wij werken echter welk met vaste staffels bij het bestellen van drukwerk. Telt uw verspreidgebied bijvoorbeeld 13.000 adressen, dan dient u 15.000 exemplaren te laten drukken. Het restant folders kunnen wij aan u toesturen. Hiervoor worden portokosten in rekening gebracht. 

 • Verschilt de prijs bij enkel- of dubbelzijdig drukwerk?
  Nee. Dit maakt geen verschil. De prijs wordt grotendeels bepaald door de opstartkosten van het drukwerkproces.
 • Wat is gesatineerd papier?
  Als papier gesatineerd is dan is het papier voorzien van een satijnen glanslaag. Het gestreken papier is in dit geval nabehandeld wat zorgt voor een mooie glanzende afwerking. 
 • Weegt een 135 grams flyer ook 135 gram per stuk?
  Nee. Dit is een veelvoorkomend misverstand. Het gewicht van papier wordt uitgedrukt in grammen per vierkante meter. 135 grams papier betekent het aantal grammen per 1 vierkante meter. Een vierkante meter komt precies overeen met papierformaat A0. Dat betekent dat een A5 flyer van 135 grams papier dus 1/32 deel van een A0 is en circa 4,3 gram per stuk weegt. Weeg dit voor de zekerheid nog na op een brievenweger, dan weet u het zeker. 
A

Verspreiding kies voor kwaliteit folderpakket

Kies verspreiding